På hösten kan man plocka svamp

Det finns många ställen i Uppsala där man kan plocka svamp.

Bland de godaste svamparna som finns så är det trattkantareller då de har mer smak än tex vanliga kantareller. Det som är gott till hösten är rådjur med kantareller eller trattkantareller till.

Man ska då också när man går utbildningar tex om svamp använda sig utav exceldokument för att hålla reda på allt. Har du svårt för excel kan du även gå en excelutbildning för att öka dina kunskaper.

Det finns många friluftsgårdar också som man kan besöka. Beställa varor för att använda kan man göra på nätet. Tex så kan man beställa även bra kläder för alla väder. Som man säger det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder.

Det finns även kurser i svamp som man kan gå för att lära sig mer om vilka svampar man kan äta. Sedan finns även utbildningar inom matlagning man också kan gå för att laga till en god rådjurssadel med goda svampar till. Glöm ej plock lingon när du väl är ute i skogen.

Lingon är både nyttigt och gott som lyfter upp all smak i maten. Tänk på att tvätta kantarellerna mycket noga så du ej får med dig jord och små grus för det är inte kul att få med det i maten. Bjud hem dina föräldrar eller varför inte dina svärföräldrar till en god höstmiddag hemma hos dig. Låt också dina föräldrar ställa en fråga om dagen till dig. Du kan också bjuda på svart lavasalt när folk hälsar på.

Du kan även slå in svampen i ett litet paket och ge bort som en gåva.

Alla människor uppskattar gåvor och speciellt om det är något man kan äta som svamp eller godis. Svamp är också mättade och anses vara något mittemellan kött och växt. Forskare har inte riktigt bestämt sig för vad de ska kalla svampen för ännu.

Passa på när hösten är här sedan kan du ej få tag på goda svampar mer. Plocka även lingon och blåbär finns fullt i skogen nu.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *